Journey

Tips Ngirit Makan-Minum di Thailand

Berhubung aku balik-balik kurus, dan ditanyain resep turunin berat badan apa… Jawabannya: JADI MISKIN DI NEGARA LAIN AJA! Selama 6 bulan di Thailand aku mencoba ngirit makan-minum, soalnya duitnya pengen aku tabung-tabung buat explore provinsi lain di Thailand. Yee… padahal mah misqueen aja sih hahaha nah ini dia beberapa tips versi aku kalau kalian main …

Continue Reading
Journey

Thailand 2018 Showreel

Hey, it’s been long time since i haven’t upload anything yet in this blog. Now i came up with showreel video that i made, it’s just a glimpse of bunch other my footage video while in Thailand. I edited this with little bit sad, because it’s been amazing and unbelievable journey that i could remember …

Continue Reading
Journey Uncategorized

The Whole Journey in Thailand

Here’s little recap about my best time in Thailand. I will tell you everything good about Thailand of course! I could say that i’m living my best life in here, even there’s always some bad times, but i just want to forget that for the sake of having really good memories about Thailand. Even i …

Continue Reading
Interest

Two Scholarship in a Row

This is funny, lucky, happy, and make me busy during final exam week hahahaha So i got the information about winter bootcamp in Chulalongkorn University from my home university International Office. I applied with pessimist feelings, because i don’t think my idea is good enough to have start-up bootcamp and it’s in Chula! C’mon! That’s …

Continue Reading
Journey

Belajar Banyak

Kurang satu bulan belajar di sini, dan sejauh ini sangat menyenangkan (juga hoki). Beberapa temen sesama exchange student ngeluh karena dosen mereka bahasa inggrisnya nggak begitu bagus, hal ini dampaknya ke materi yang disampein dong, mereka jadi nggak bisa nyerap semua pelajaran yang dikasih. Tapi untungnya dosenku semua bagus bahasa inggrisnya, bener-bener dosen semua kelas …

Continue Reading
Uncategorized

Mendadak Podcast Special Oleh-Oleh Vol. 01

I’m back to my podcast again! After a long wait, finally i had an idea to share what i knew from people around me about their experiences, stories, and point of view about this world, because i really like to know whatever on people’s mind, and share it! So i talked with my friend from …

Continue Reading
Journey

Prachinburi Trip

Again, thanks for Thailand Travel Trip Group on Facebook! I went to Prachinburi in 29-30 September 2018, with other friends who knew about this group (mostly SIIT student). That was really fun and really instagram-able to post hahaha i paid 1.200 Baht (canoeing and meals not included) The first place we went to is Aden …

Continue Reading
Uncategorized

Yang Terlewatkan

Sudah 3 bulan di sini, dan banyak sekali acara-acara bagus atau kesempatan bertemu siapa dan siapa terlewatkan. Nggak bisa dateng ke wisudaan temen-temen, tau Dian sastro ke kampus, Sherina nobar film Wirosableng di Solo, bakal nggak dateng Standup Hutan, nggak nonton standup specialnya temen-temen, melewatkan buanyaaak sekali event di kampus, dan yang paling nyesek barusan; …

Continue Reading
Journey

A Day in Ayutthaya

Fresh from the oven! I just came from Ayutthaya today, and that was really fun. So, there’s a Facebook group about Thailand Travel Trip arranged by Phi Kasem, and it’s very low-cost trip. I knew this facebook group because of my Indonesian friend who likes to travel recommend me to join, and yeah of course …

Continue Reading
Journey

Liburan Murah ke Pattaya

Weekend kemarin aku sama temenku main ke Pattaya, ya taulah ya anak kost yang super low budget, berikut beberapa gambaran cara irit pengeluaran kami yang mungkin bisa jadi bayangan kalian kalau mau main ke Pattaya. PP dari Bangkok-Pattaya pakai bis/van aja cukup. Bisa sih pake pesawat, tapi berhubung kami misqueen, kudu banget cari opsi yang …

Continue Reading