Category Design

Desainer (Omong) Kosong

The Life of a designer is a life of fight. Fight against the ugliness. Just like doctor fights against disease. For us, the visual disease is what we have around, and what we try to do is to cure it somehow with design – Massimo Vignelli, on Helvetica Documenter Betapa beratnya istilah Vignelli untuk menyandingkan …

Continue Reading
Journey

Full Moon Motivation

Months and months of being unmotivated literally for everything. Today is my day 1 of trying to break the routine, after watching Dian Sastro’s interview, Kunto Aji’s Pilu Membiru, and some great designs i saw on internet. Selama ini ter-ninabobo sama ngejar next, next, next tapi realitanya aku masih jalan di tempat aja. My mom …

Continue Reading
Journey Uncategorized

The Whole Journey in Thailand

Here’s little recap about my best time in Thailand. I will tell you everything good about Thailand of course! I could say that i’m living my best life in here, even there’s always some bad times, but i just want to forget that for the sake of having really good memories about Thailand. Even i …

Continue Reading
Journey

Belajar Banyak

Kurang satu bulan belajar di sini, dan sejauh ini sangat menyenangkan (juga hoki). Beberapa temen sesama exchange student ngeluh karena dosen mereka bahasa inggrisnya nggak begitu bagus, hal ini dampaknya ke materi yang disampein dong, mereka jadi nggak bisa nyerap semua pelajaran yang dikasih. Tapi untungnya dosenku semua bagus bahasa inggrisnya, bener-bener dosen semua kelas …

Continue Reading
Uncategorized

Mendadak Podcast Special Oleh-Oleh Vol. 01

I’m back to my podcast again! After a long wait, finally i had an idea to share what i knew from people around me about their experiences, stories, and point of view about this world, because i really like to know whatever on people’s mind, and share it! So i talked with my friend from …

Continue Reading
Uncategorized

Yang Terlewatkan

Sudah 3 bulan di sini, dan banyak sekali acara-acara bagus atau kesempatan bertemu siapa dan siapa terlewatkan. Nggak bisa dateng ke wisudaan temen-temen, tau Dian sastro ke kampus, Sherina nobar film Wirosableng di Solo, bakal nggak dateng Standup Hutan, nggak nonton standup specialnya temen-temen, melewatkan buanyaaak sekali event di kampus, dan yang paling nyesek barusan; …

Continue Reading
Interest

Indonesia yang Lebih Kreatif

Dari SMP akhir aku udah tau kalau aku bakal terjun ke dunia Industri kreatif, entah apa itu. Begitu SMA aku tau kalau desain grafis itu dibutuhin disemua sub-sektor industri kreatif, makanya ngejar banget kuliah desain biar bisa bantu semua sektor industri kreatif nantinya. Waktu kuliah, sangat tertarik dengan dunia pertunjukan, entah itu musik, tari, teater, kesenian …

Continue Reading
Journey

I Understand

Here in Thailand, i found only few people can speak english, i mean some are just okay to understand and reply, but most of the time they totally can’t, and some ended up refuse everything i asked (still with thai). If you travel around Thailand, you would see people with different capabilities in terms of …

Continue Reading
Journey

Let’s Move!

I don’t think i knew myself as much i know it now? Because since i moved here there’s lot of things that i understand. How my mind works, how i could behave like this, like that, and why am i doing this instead of that. And i think everybody should try that too. I mean, …

Continue Reading
Journey

The Answer

I was born and raised in a small city named Blitar (East Java) well not that small actually, but the development slightly slow in some cases. I have to drive my motorbike for an hour if i want to see some movies in cinema, or just for the sake of Mc Donald for my tummy. …

Continue Reading