Journey Uncategorized

The Whole Journey in Thailand

Here’s little recap about my best time in Thailand. I will tell you everything good about Thailand of course! I could say that i’m living my best life in here, even there’s always some bad times, but i just want to forget that for the sake of having really good memories about Thailand. Even i …

Continue Reading
Journey

Belajar Banyak

Kurang satu bulan belajar di sini, dan sejauh ini sangat menyenangkan (juga hoki). Beberapa temen sesama exchange student ngeluh karena dosen mereka bahasa inggrisnya nggak begitu bagus, hal ini dampaknya ke materi yang disampein dong, mereka jadi nggak bisa nyerap semua pelajaran yang dikasih. Tapi untungnya dosenku semua bagus bahasa inggrisnya, bener-bener dosen semua kelas …

Continue Reading
Uncategorized

Mendadak Podcast Special Oleh-Oleh Vol. 01

I’m back to my podcast again! After a long wait, finally i had an idea to share what i knew from people around me about their experiences, stories, and point of view about this world, because i really like to know whatever on people’s mind, and share it! So i talked with my friend from …

Continue Reading
Journey

Prachinburi Trip

Again, thanks for Thailand Travel Trip Group on Facebook! I went to Prachinburi in 29-30 September 2018, with other friends who knew about this group (mostly SIIT student). That was really fun and really instagram-able to post hahaha i paid 1.200 Baht (canoeing and meals not included) The first place we went to is Aden …

Continue Reading
Uncategorized

Yang Terlewatkan

Sudah 3 bulan di sini, dan banyak sekali acara-acara bagus atau kesempatan bertemu siapa dan siapa terlewatkan. Nggak bisa dateng ke wisudaan temen-temen, tau Dian sastro ke kampus, Sherina nobar film Wirosableng di Solo, bakal nggak dateng Standup Hutan, nggak nonton standup specialnya temen-temen, melewatkan buanyaaak sekali event di kampus, dan yang paling nyesek barusan; …

Continue Reading
Journey

A Day in Ayutthaya

Fresh from the oven! I just came from Ayutthaya today, and that was really fun. So, there’s a Facebook group about Thailand Travel Trip arranged by Phi Kasem, and it’s very low-cost trip. I knew this facebook group because of my Indonesian friend who likes to travel recommend me to join, and yeah of course …

Continue Reading
Journey

Liburan Murah ke Pattaya

Weekend kemarin aku sama temenku main ke Pattaya, ya taulah ya anak kost yang super low budget, berikut beberapa gambaran cara irit pengeluaran kami yang mungkin bisa jadi bayangan kalian kalau mau main ke Pattaya. PP dari Bangkok-Pattaya pakai bis/van aja cukup. Bisa sih pake pesawat, tapi berhubung kami misqueen, kudu banget cari opsi yang …

Continue Reading
Journey

I Understand

Here in Thailand, i found only few people can speak english, i mean some are just okay to understand and reply, but most of the time they totally can’t, and some ended up refuse everything i asked (still with thai). If you travel around Thailand, you would see people with different capabilities in terms of …

Continue Reading
Journey

Let’s Move!

I don’t think i knew myself as much i know it now? Because since i moved here there’s lot of things that i understand. How my mind works, how i could behave like this, like that, and why am i doing this instead of that. And i think everybody should try that too. I mean, …

Continue Reading
Journey

Di Mana Saprila?

Di Thailand. hahahaha Jadi aku dapet kesempatan buat pertukaran selama 1 semester di Thammasat University Thailand, nama program beasiswanya AIMS (ASEAN Internation Mobility Students). Sampai Thailand tanggal 31 juli 2018 kisaran jam 11 siang, kalau perpanjang visa nggak perlu keluar negara, berarti aku stay sampai nanti keluar Thailand 3 Januari 2019. AIMS itu sendiri beasiswa …

Continue Reading