Journey

Covid’s Birthday

It’s late to talk about this in here, my birthday was like months before this post, but that was when Covid-19 already here. HAVING BIRTHDAY DURING COVID-19 was amazing for me! First, i didn’t have to force myself to go out and have my friends surprises or even prank me just for the sake of …

Continue Reading
Journey

Full Moon Motivation

Months and months of being unmotivated literally for everything. Today is my day 1 of trying to break the routine, after watching Dian Sastro’s interview, Kunto Aji’s Pilu Membiru, and some great designs i saw on internet. Selama ini ter-ninabobo sama ngejar next, next, next tapi realitanya aku masih jalan di tempat aja. My mom …

Continue Reading
Journey

Karantina AFI (Covid-19) Hari ke-7

Sudah seminggu sejak karantina AFI (Antek Funky Indonesa) berlangsung, kalo boleh menambahkan jokes konsisten Mz Ray katanya “Hari ke-7 self-quarantine, sudah bosan makan opor”. Sebenernya sama aja sih, orang juga selama ini aku cuma di kontrakan hahaha cuman berdasarkan prosedur khalayak umum yang pada mulai work from home dari hari senin, mulai hari itu juga …

Continue Reading
Journey

Cerita Angker

Sepulangnya dari Thailand, aku beberapa kali merasa kehilangan teman. Faktor utamanya karena memang sudah semester tua, jadi sudah pada sibuk menata kehidupan masing-masing dan menyelesaikan studi secepatnya. Selain itu, mungkin karena memang sudah nggak ada tempat untuk kumpul semacam basecamp, dimana sebelumnya kami punya satu kontrakan bernama Angker yang jadi titik kumpul dan titik gabut …

Continue Reading
Journey

Tips Ngirit Makan-Minum di Thailand

Berhubung aku balik-balik kurus, dan ditanyain resep turunin berat badan apa… Jawabannya: JADI MISKIN DI NEGARA LAIN AJA! Selama 6 bulan di Thailand aku mencoba ngirit makan-minum, soalnya duitnya pengen aku tabung-tabung buat explore provinsi lain di Thailand. Yee… padahal mah misqueen aja sih hahaha nah ini dia beberapa tips versi aku kalau kalian main …

Continue Reading
Design Journey

Current Life Update

So, it’s been amazing months to spent my after-Thailand-life in Jakarta for internship. I always hate Jakarta before, because of traffic jam, pollutions, and i never really into crowded place. Before i had to stay in here for Internship, i came to Jakarta for some occasion, tho i was just standing on the street i …

Continue Reading
Journey

Thailand 2018 Showreel

Hey, it’s been long time since i haven’t upload anything yet in this blog. Now i came up with showreel video that i made, it’s just a glimpse of bunch other my footage video while in Thailand. I edited this with little bit sad, because it’s been amazing and unbelievable journey that i could remember …

Continue Reading
Journey Uncategorized

The Whole Journey in Thailand

Here’s little recap about my best time in Thailand. I will tell you everything good about Thailand of course! I could say that i’m living my best life in here, even there’s always some bad times, but i just want to forget that for the sake of having really good memories about Thailand. Even i …

Continue Reading
Journey

Belajar Banyak

Kurang satu bulan belajar di sini, dan sejauh ini sangat menyenangkan (juga hoki). Beberapa temen sesama exchange student ngeluh karena dosen mereka bahasa inggrisnya nggak begitu bagus, hal ini dampaknya ke materi yang disampein dong, mereka jadi nggak bisa nyerap semua pelajaran yang dikasih. Tapi untungnya dosenku semua bagus bahasa inggrisnya, bener-bener dosen semua kelas …

Continue Reading
Journey

Prachinburi Trip

Again, thanks for Thailand Travel Trip Group on Facebook! I went to Prachinburi in 29-30 September 2018, with other friends who knew about this group (mostly SIIT student). That was really fun and really instagram-able to post hahaha i paid 1.200 Baht (canoeing and meals not included) The first place we went to is Aden …

Continue Reading